BLOG in najnovejše novičke

Terapevtska sol

Terapevtska sol je čista naravna kamena sol. Pred 250. miljoni let je večji del Evrope prekrivalo morje, ki je bilo s plitvinami ločeno od oceana. Vroče in suho podnebje je povzročilo hitro izhlapevanje morske vode. Koncentracija raztopljenih soli v tem, delno zaprtem morju, je narasla do gostote ki je omogočila kristalizacijo.
 
Velike količine soli so se naložile v plasteh, ki so jih v poznejših geoloških obdobjih prekrile vodoneprepustne plasti kamnin. Kameno sol so našli in začeli izkoriščati v 14. stoletju. Plasti soli se nahajajo med 10 in 300 metrov pod zemljinim površjem. Kamena sol je mineral s kemijsko formulo NaCl.
 
Pri solnih terapijah uporabljamo medicinsko čisto naravno kameno sol, katere osnovna sestava je 99,5% NaCl. V soli so primesi drugih mineralov ki na pozitivne učinke soli in zdravje ne vplivajo saj njihov delež ne presega 0,5% vol. Sol, ki jo uporabljamo za solno terapijo ima certifikat o čistosti soli, kar pomeni, da je ionizirana, čista in praktično ne vsebuje alergenov, mikroorganizmov in ostalih onesnaževalcev.
 
Morja so že močno onesnažena zato je kamena sol, skrita miljone let pod zemljo, najčistejša sol za vdihavanje.