Pogosta vprašanja in hišna pravila

CENTER SOLNE TERAPIJE

Med solno terapijo, suhi solni aerosol vdihavamo, kar pomeni da sol vstopi v respiratorni sistem in ne v želodec, srce ali ledvica. Koncentracija solnega aerosola je v solni sobi 3 do 5 mg na m3. Priporočen vnos soli na dan pa je 6g. Se pravi, da količino soli, ki jo vdihnemo ali pa se nam med dihanjem raztopi v slini je zelo majhna. Zato je solna terapija primerna tudi za ljudi, ki imajo zdravstvene omejitve glede vnosa soli v telo.

Solna terapija je 100% naravna in varna pot do izboljšanja stanja. Nima stranskih učinkov na telo, edino to, da je naša koža lepšega videza. Če imate veliko odvečne sluzi v telesu je možno, da po terapiji več kašljate. To je naravni odziv telesa na solno terapijo, ki povzroči odvajanje nakopičene sluzi iz telesa.

Seveda. Solna terapija je popolnoma varna in naravna metoda. Primerna je tako za otroke od 6 meseca starosti do ljudi v zrelem starostnem obdobju.

To je odvisno od vsakega posameznika, od njihovega trenutnega stanja. Splošno bi lahko rekli, da je potrebno med 12 in 15 terapij. Najbolj optimalno je, da solno terapijo ponovite v roku od 48 do 72 ur po opravljeni prvi terapiji. Učinek solne terapije se čuti že po prvi terapiji, vendar za optimalne dolgoročne rezultate je potrebno opraviti serijo terapij.

Ko vstopite v solno sobo boste imeli občutek kakor, da ste v solni jami. Stene, strop in tla so prekrita z ekološko čisto soljo. Vlaga v sobi je od 40 do 55 %, temperatura sobe je med 21 in 23 C. V solni sobi za odrasle so udobni naslonjači, kjer odrasli sedijo ali ležijo. V solni sobi ste izpostavljeni blagodejnim učinkom suhega solnega aerosola, ki ga kontrolirano prši v solno sobo medicinski pripomoček halogenerator. Izvaja se tudi kromoterapija (barvna terapija). Med terapijo lahko poslušate pomirjajočo glasbo, meditirate, berete ali pa se pogovarjate. Osnovna terapija za odrasle traja 40 min, razstrupljanje telesa za odrasle 60 min. Solna soba za otroke ima prikupne sedeže za starše, mizico, stole za otroke in šotor iz soli. Otroci se lahko igrajo v solnem peskovniku, poslušajo pesmice, pravljice, berejo, rišejo ali iščejo solno vilo in vilinčka. Prav tako se v otroški sobi izvaja barvna terapija, nad katero so otroci zelo navdušeni. Osnovna terapija za otroke traja 20 min, igralne urice za zdrave otroke, kot podpora imunskemu sistemu trajajo 55 min.

Ne. Ena od naravnih značilnosti soli je, da absorbira bakterije in viruse. Solna soba je v celoti obdana s soljo in ustvarja sterilno okolje. Poleg tega pa po vsaki terapiji sledi 10 minutna ventilacija zraka. Vse površine v sobi, ki niso iz soli pa so očiščene in razkužene z razkužilnim sredstvom.

Na solno terapijo pridite čisti, v čistih oblačilih. Pri otroški terapiji ste v svojih oblačilih, s seboj prinesete le sveže nogavice. Pri odrasli solni terapiji potrebujete kopalni plašč in brisačo. Lahko prineste svojega ali pa si ga sposodite pri nas.

Ne priporočamo uporabo elektronskih naprav med terapijo. Zato, ker suh solni aerosol lahko uniči vašo napravo. Poleg tega pa elektronske naprave lahko porušijo ravnovesje negativnih ionov v sobi, ki imajo prav tako terapevtski učinek na telo.

Pogosta vprašanja

Hišna pravila Centra Solne Terapije

Za higiensko varnost je poleg antibakterijskega delovanja soli poskrbljeno z navedenimi zaščitnimi sredstvi za enkratno uporabo. Po vsaki terapiji se prečisti zrak z močnim 10 minutnim delovanjem ventilatorjev ter se pripravi soba za nove terapije. Igrače se za vsakega otroka posebej očistijo in razkužijo.

1.

V Center Solnih Terapij pridite točno, ob dogovorjenem terminu.

2.

Na terapijo pridite čisti, v čistih oblačilih, s seboj imate par čistih nogavic.

3.

Po prijavi v naš sistem dobite dostop do aplikacije, kjer lahko spremljate vaše rezervacije (datum, ura).

4.

Počakajte da vas osebje sprejme, vas pospremi v garderobo in vam da nadaljnja navodila.

5.

V garderobi pustite vse osebne predmete in izključite mobilne telefone oz. vse elektronske naprave.

6.

Obvezno obujte zaščitne vrečke, uporabite zaščitno kapo.

7.

V solne sobe je prepovedan vnos hrane in pijače.

8.

Pri terapiji za odrasle se namestite v naslonjače in se prepustite delovanju terapije.

9.

Starši, ki spremljate otroke do 10. leta starosti poskrbite, da se ne bodo obmetavali s soljo, ker lahko le-ta zaide v oko in povzroči pekoč in dražeč občutek.

10.

Otroci v solne sobe ne nosijo svojih igrač ampak jih dobijo od osebja.

11.

Pred začetkom terapije po potrebi uporabite toaletne prostore.

12.

V času terapije ne zapuščajte solnih sob.

13.

Po potrebi in na vašo željo vam terapevt-ka prinese odejo.

14.

Po terapiji vas osebje pospremi iz solnih sob v garderobo, kjer odstranite zaščitna oblačila.

Imate dodatna vprašanja ali bi želeli rezevrirati termin?